OK. Nu har jag gjort köttbullar.
Note to self: finhackad lök betyder just FINhackad lök. Stora bitar gör att hela köttbullen rasar i atomer och blir mer köttfärsslafs i hela stekpannan. Slafs som bränner fast och som gör att de stackars köttbullarna som klarat sig rimligt fastnar och faller sönder. De med.
Men nu har jag provat på detta med. Av de 60 köttbullarna som jag rullade så klarade sig ca hälften från stekpannedöden och får istället avsluta sina dagar i min mage. Tvivlar på att någon annan kommer äta av de små eländena. Det blir köpeköttbullar till jul. Häpp.
Bästa tipset på att de garanterat inte går sönder: ett ägg, låt ströbrödet svälla i grädde och stek löken innan du har i den i färsen. Jag lovar att de inte faller isär då 🙂
God Jul!
Jag gjorde ju ungefär precis så. 🙂 Förutom löken då…. Nästa år, då jäklar….då blir de perfekta!
God Jul på dig J!!